SMYKKESKRIN

 

Dette smykkeskrinet er beregnet på Bunadsølv og Bunadbelte. Det er laget slik at beltet, også med spøler, kan legges i ring i skrinets ytre ring mens bunadsølvet legges i mitten i to lag. Det er her to lag med filt slik at en kan legge filt over det undre laget med sølvsmykker hvis det er behov for det.


Skrinet som er avbildet er laget av Svartor men kan selvfølgelig lages i mange forskjellige varianter av materialer om det er ønskelig.

Dette smykkeskrinet ble laget som konfirmasjonsgave. Det er laget av Lind og skåret med Karveskurd. Mønstret er delvis sammensatt av kopierte mønstre og egne mønstere. Skrinet har som bildene viser et toppkammer og to skuffer under. Konfirmantens navn og konfirmasjons datoen ble inngraver på lokket. Størrelsen på skrinet er ca. 250 x 150 mm og en høyde på ca. 120 mm. Utvendig ble det behandlet med Meldos olje og etterpolert med voks. Meldos er en olje som inneholder flere typer vegetabilske oljer.

Smykkeskrinet som vises her ble også laget som konfirmasjonsgave. Dette er også laget i Lind og skåret med Karveskurd Mønastret er delvis sammensatt av kopierte mønstre og egne mønstere. Skrinet har som bildene viser et toppkammer og to skuffer under. Konfirmantens navn og konfirmasjons datoen ble inngraver på lokket. Størrelsen på skrinet er ca 230 x 180 mm og høyden ca. 130 mm. Utvendig ble det behandlet med Finising oil.

Dette smykkeskrinet er laget til en 40 års jubilant, og som de andre så er også dette laget i Lind og har tre kamre, inl. skuffene. Størrelsen er den samme som skrinet over, kanskje litt høyere ca. 140 mm. Jubilantens navn og antall år er gravert inn på lokket. Overflatebehandlingen er gjort med 6 strøk Finising oil.