Verkstedet

 

Verkstedet er ikke stort, det er tilsammen på noe over 11 m2. Det er fullisolert og jeg har lagt inn støvavsug og egen ventilasjonsvifte som ligger helt øverst i taket. Det er ikke store plassen men jeg trives og har det bra her. Det jeg driver med er forskjellige arbeider i tre men det er tredreiing som er hovedintressen. Dette området er så mangfoldig og interessant at det er umulig å få med seg alt, altså en får ikke anledning til å kjede seg så lenge en driver med dette.

Disse fire bildene her øverst viser den siste nyanskaffelsen i dreieverkstedet. Det er en Gustavsen dreiebenk, en helt unik benk skal en vurder ut fra pris, kvalitet og maskinens muligheter

Her vises en dreiebenken jeg hadde tidligere hvor jeg driver  og dreier noen bestilte terrassestolper.  Profilen og størrelsen er etter kundens bestilling. Diameteren på stolpene var 160mm og lengden var 1900mm. Denne maskinen var forøvrig en maskin jeg hadde laget selv, en veldig robust maskin som jeg brukte mye den tiden men nå er den donert til en dreieklubb i nærheten.

Denne lille dreiebenken er en liten dreiebenk, fabrikat Delta. Benken er laget av støpedeler i støpejern og er derfor stabil og god å arbeide i. Det er egentlig utrolig hvor mye jeg bruker denne benken, selvfølgelig da til mindre ting som jeg lager.

Høvelen er en kombinert avretter og tykkelseshøvel. Maskinen tar en bredde på 300mm og en tykkelse på maks. 160 mm. Spindelen roterer med en  hastighet på 20000 o/min, og med denne hastigheten blir resultatet veldig bra.

Slipeskivene for verktøy er en våt slipemaskin Tormek og en smergelskive Metabo. Begge disse er nødvendige for å holde verktøyet skarpt, noe som er meget viktig da det gjelder trebearbeiding.